За Македония, ако трябва – ще се преговаря и 30 години!

Няма да има компромис с българската история
9 окт 2019 22:37,
41


Темата за Македония ще е един от най-важните за България външнополитически въпроси в следващите години. Преговорният процес може да продължи с години, ако те се бавят. На нас бързина не ни трябва. Ако трябва, ще се преговаря и 30 години. Това каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов в "Денят ON AIR".

"Всички политически сили заявиха, че няма да има компромис с българската история. Беше взето решение да се изработи рамкова позиция от Министерския съвет, затова днес той я гласува. Най-важният детайл от него е искането за промяна на учебниците по история, където сме наричани татари, окупатори", допълни Вангелов.

Той заяви, че промените в македонските учебници не се касаят само до личности като Гоце Делчев и Даме Груев, а за цели епохи.

"В Скопие казаха, че Самуил е български цар, но населението му не било българско. Пренаписването на учебниците в Скопие ще отнеме време. Техните преподаватели сега не могат да кажат историческата истина, дори и да искат", коментира още Вангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И обясни, че в Скопие си затваряли очите за преброяването от 56-а година и факта, че под графа "майчин език" всички са написали, че това е българският език.

"Македония по времето на комунизма е била осеяна с антибългарско съдържание. Поставили сме условие това да бъде премахнато. Освен това, в медиите им България не трябва да бъде представяна по очернящ начин", сподели още депутатът от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 4 години
Македонци.... такова животно няма! Горките, новите сръбски еничари!
34
0
 
8
 
! Отговори
Хитрата сврака преди 4 години
България направи всичко по силите си за признаване и оцеляване на Република Македония и за нейното приобщаване в НАТО и в ЕС, а Скопските сърбомански яничари се опитват с хитруване и измами да легитимират в тях антибългарската родоненавистническа доктрина на сърбомакедонизма. Време бе да научат поговорката "Хитрата сврака с двата крака"!
33
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МакедонецТи не бъркай българите със шепа копейкаджии и психо-шкимбе-патриоти. Болшинството българи ви подкрепяме и уважаваме изборът Ви на независимост. Добре дошли у дома в ЕС и НАТО!
32
4
 
15
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Българите в Македония не са виновни. Тях ги промиват от малки по яничарска технология. Вече няколко поколения.
31
3
 
3
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Кот кажат началниците.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО: За Македония ще преговаряме до последната копейка!
29
5
 
9
 
! Отговори
м преди 4 години
Нека нашите пишман политици,да не се изказват по въпроси за решаването ,на които нищо не зависи от тях.Каквото им кажат истенските зад океански господари на България това ще кажат и така ще действуват,а всичко останало са просто изяви за масова консумация
28
3
 
12
 
! Отговори
Як преди 4 години
Албанците си работят по въпроса. Скоро от макетата ще останат само тия с българските паспорти.
27
3
 
17
 
! Отговори
Стойко Стоев преди 4 години
Виждам, че дежурния българомразец на заплата от УДБА се е включил да но плюе. Брат, търси си друга работа... Македонизмът уйде у реката а с него
26
29
 
7
 
! Отговори
ДП преди 4 години
Да се говори на нации и национални държави преди 18-19век е идотско. Няма нито българи, нито французи, нито германци...
25
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Компромис с българската история е фактът, че Македония съществува отделно от България.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересни тези македонците.Уж искат да ходят на Запад,а не смеят да си пресичат западната си граница.и окото им все в българия.Ей макета.Ако искате да ставате западняци,трябва да имате кураже да си пресечете западната си граница.какви Европейци ще ми ставате.Искате на Запад,а все минавате от изток.Ааааа така няма да се разберем.
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северо македонеца който се напиня тука,ще се разплаче от злобно безсилие. Изи тайгър, изи.Препоръчвам му да се изкъпе,като поговорката за изкъпания северно македонец и мръсната вода и резултата.
22
33
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Обща турско-македонска граница ще разреши проблема с балканските амджъъкаазлии, знайни и като буггараци!
21
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко виене на македонистите е добре дошло.Това само показва колко са злобни крадливите и завистливи,дребни душички.Показва,че сме на прав път,па макар и закъснял. Авантата свърши,както и наивниците,вярващи в доброволната промяна на антибългарската доктрина на юго-македонизма.Който не ще да целува обрАз,да целива газ.
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така! Чатала на врата и ако искат ЕС да приемат истината, или по пътя на Джонгалия(Турция). Преговорите винаги могат да се прекратят...важното е да им дадеш надежда, а после се гаври!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие до тук показахте ,че за да държите власта сте готови на всичко това трябваше да направите преди да започнат преговорите сега вече е късно така , само си дудняте доста хора и в Македония предадохте.
18
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич не ме интересува, че македонците щели да се сърдят. Да се сърдят колкото си искат 70 години храчеха по нас и ние мълчахме и се надявахме да се променят сами към по-добро. И дочакахме още по-големи гаври от тяхна страна. Сега искаме само и единствено да се разбере истината за лъжите в сръбските им учебници. Заев отиде да се извинява на Гърция, но тук не дойде. Въпреки, че лъжите по отношение на България са много по-големи.
17
45
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балканските амджъкаазлии, калпавата мешавица между турци и македонци, прокаженото племе буггарашко, окрадоха историята на мекедонците и сега ***, че македонците им крадяли историята! Ей че гладно гадно крадливо грабливо ебливо злобливо е било това племе буггарашко прокажено!!!
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсурдното е, че дори Македония да изпълни всички тези условия към България, отношенията между двете страни няма да са дори с сантиметър по-близки от днешните.

Спонсорирани публикации